• Novinky

        • Readycon
          • Readycon

          • Počas včerajšieho dňa sme mali príležitosť zúčastniť sa READYCONu - online podujatia, ktoré otvára dvere do sveta moderných zručností potrebných v 21. storočí. Pretrvávajúca potreba získavať nové schopnosti a informácie je neustálym nárokom dnešného sveta a práve toto podujatie je kľúčom k prehľadu a vedomostiam, ktoré študentom pomáhajú pri ich kariérnych rozhodnutiach. Skúsení odborníci z rôznych odvetví, ako elektrotechnika, zdravotníctvo, stavebníctvo, financie, obchod a služby, médiá, marketing, manažment, strojárstvo a informačné technológie, poskytli cenné informácie o kľúčových trendoch a príležitostiach v týchto oblastiach. Ich prezentácie a diskusie umožnili študentom nahliadnuť do praxe a pochopiť, aké sú možnosti a výzvy v rôznych odvetviach.

            READYCON nie je len obyčajná udalosť. Je to príležitosť pre mladých ľudí urobiť informované rozhodnutia o ich budúcej kariére. Naša škola podporuje podujatia, ktoré majú reálny dopad na budúcnosť našich študentov. Vďaka READYCON-u majú možnosť rozšíriť tak svoje obzory, získať nové perspektívy a lepšie pochopiť, čo ich zaujíma v ich budúcom povolaní.

        • Výsledky Olympiády o Európskej únii
          • Výsledky Olympiády o Európskej únii

          • 211 súťažných tímov z celého Slovenska – 4. miesto pre trojicu seminaristov zo SGPO a pozvanie od pána europoslanca Wiezika do Štrasburgu!  

            S veľkou radosťou oznamujeme, že naši študenti dosiahli vynikajúci úspech na nedávnej olympiáde o Európskej únii. Tento úspech si nezískali len pre seba, ale aj pre našu školu. Tím ukázal, že tvrdá práca, šikovnosť a oddanosť môžu viesť k výnimočným výsledkom.  

            Navyše, ich ohromujúci výkon ich kvalifikoval na osobitné pozvanie do Štrasburgu. Táto príležitosť nie je len odmenou za ich úsilie, ale aj možnosťou na ďalšie vzdelávanie a rozširovanie obzorov v jednom z epicentier európskej kultúry a politiky. 

            Tím spolu s ich učiteľkou sú už plní očakávaní, aby reprezentovali našu školu v Štrasburgu. 

            Fakulta sociálnych vied, pod vedením Centra pre občiansku excelentnosť, Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave už po ôsmykrát zorganizovala Olympiádu o Európskej únii. Patronát prevzala predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsola a podujatie sa konalo taktiež pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. 

            Dôvodom organizácie tejto súťaže je snaha priblížiť mládeži fungovanie Európskej únie, jej inštitúcií, politík, programov a hodnôt, ktoré presadzuje. Zásadu chápania fungovania a právomocí Európskej únie považujeme za smerodajné pretože dopomáha k pochopeniu súčasných výziev a hrozieb, ktoré pôsobia na všetky členské štáty EÚ a tým pádom aj Slovensko. 

            Partnermi podujatia sa stali Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, europoslanci Ivan Štefanec a Michal Wiezik, ktorí darovali tímom zájazd do Štrasburgu/Bruselu.

        • Svetový deň predčasne narodených detí
          • Svetový deň predčasne narodených detí

          • Deň 17. november je už jedenásť rokov vyhlásený za Svetový deň predčasne narodených detí...

            Deň detí 1. jún sa zvyčajne oslavuje v strednej a východnej Európe, zatiaľ čo 20. november je celosvetovým dňom detí, ktorým si pripomíname prijatie Deklarácie práv dieťaťa Organizáciou Spojených národov v roku 1959. UNICEF je organizácia zodpovedná za ochranu a podporu detí.

            A práve v tento výnimočný deň 20.11.2023 sa sme spoločne s našimi „Dofákmi“, úspešnými absolventmi bronzovej aj striebornej úrovne programu Duke of Edinburgh (Medzinárodnej ceny Vojvodu z Edinburghu) rozhodli odniesť výťažok z „DofE day,“ predčasniatkam (perinatologickému oddeleniu v Prešove).

            Vyzbieranú sumu 60€ sme obohatili aj ponožkami z „ponožkovej výzvy“ v mesiaci október. Veľké prekvapenie prišlo od pani Bombarovej, ktorá pre detičky ušila nádherné hračky (Bambola).

            Celému personálu aj malým predčasniatkam sme spríjemnili náročne chvíle.

            Šikovní a srdeční Dofáci pod vedením p. uč. Vargovej a p. uč. Šutyho.

        • Protikorupčná akadémia
          • Protikorupčná akadémia

          • Miera korupcie sa neodvíja len od toho, čo sa deje napríklad v parlamente. Dôležité je, čo sa deje v každom kúte Slovenska. Do tretieho ročníka Protikorupčnej akadémie sa prihlásil tento rok rekordný počet uchádzačov a uchádzačiek a nechýbalo ani zastúpenie našej školy, vďaka študentke Hane Maxinovej.

            Počas víkendu 30 z nich absolvovalo workshopy o občianskom aktivizme, odhaľovaní korupcie aj zákulisí investigatívy. Po úvodnom tréningu sa uchádzači a uchádzačky začnú venovať realizácii vlastného projektu pod dohľadom skúsených odborníkov s dlhoročnými skúsenosťami. Počas niekoľkých mesiacov zorganizujú s pomocou akadémie inšpiratívne podujatie, skontrolujú podozrivé zákazky v niekoľkých mestách, napíšu protikorupčný blog alebo iným kreatívnym spôsobom upozornia na nemorálne či korupčné správanie.

            Viac informácií o komunite sa môžete dozvedieť TU

        • Návšteva knižnice
          • Návšteva knižnice

          • Dňa 9. novembra mali prváci nášho gymnázia možnosť navštíviť knižnicu P. O. Hviezdoslava v Prešove a preskúmať jej časť s anglickou literatúrou v sprievode učiteľky anglického jazyka. Pani knihovníčka im venovala svoj čas a s nadšením predstavila obsah tejto časti knižnice. Študenti mohli prechádzať regálmi a prezerať si všetky publikácie, ktoré tam boli uložené. Bolo príjemné spoznať tak bohatý svet anglickej literatúry v slovenskej knižnici.

        • OZNAM - konzultačné hodiny
          • OZNAM - konzultačné hodiny

          • Súkromná spojená škola European English School, Solivarská 28 v Prešove pozýva rodičov a zákonných zástupcov žiakov na KONZULTAČNÉ HODINY

            Súkromného gymnázia a Súkromnej základnej školy, ktoré sa budú konať dňa 14. novembra 2023 (utorok) od 16.00 hod. do 17.00 hod.

            Tešíme sa na Vašu účasť

        • Zážitkový workshop kritického myslenia a argumentácie
          • Zážitkový workshop kritického myslenia a argumentácie

          • V spolupráci s OZ Zmudri si naši tretiaci na gymnáziu mohli vyskúšať zážitkovú formu výučby občianskej výchovy. Workshop prebiehal bádateľskou metódou, pri ktorej neboli poslucháči iba pasívnymi sledovateľmi, ale mohli aktívne pracovať (jednotlivo alebo v malých skupinkách). 

            Študenti a študentky v rámci workshopu pracovali v tímoch s konkrétnymi príspevkami zo sociálnych sietí, s cieľom vybudovania stratégií, podľa ktorých sa dokážu vedieť kriticky rozhodovať, komu a čomu budú, resp. nebudú na sociálnych sieťach veriť. 

        • Olympiáda o EÚ
          • Olympiáda o EÚ

          • Olympiáda o Európskej únii je vedomostná súťaž, ktorej cieľom je prehĺbiť poznatky o fungovaní EÚ. Olympiáda sa koná pod patronátom predsedníčky Európskeho parlamentu a záštitu nad podujatím prevzalo MŠVVaŠ SR. Ďalšími partnermi tohto podujatia sú Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a europoslanci.

            Maturanti našej školy sa v dvoch tímoch dnes zapojili do prvého elektronického kola súťaže, v rámci seminára z občianskej výchovy. Držíme palce!

        • Tradičné lisovanie hrozna
          • Tradičné lisovanie hrozna

          • Dnes sa naši žiaci spolu s pedagógmi a vedením Súkromná Spojená Škola EES stretli v školskej jedálni, kde mali možnosť byť na malý okamih súčasťou tradície škôl ELBA v podobe lisovania hrozna. Vďaka pánovi zriaďovateľovi Ing. Emilovi Blichovi a tohtoročnej bohatej úrode červeného hrozna sme sa mohli dozvedieť viac o spôsobe spracovania tohto ovocia aj my a ochutnať vitamínovú bombu v podobe hroznového muštu. 

        • Voľby do Školského parlamentu
          • Voľby do Školského parlamentu

          • Dňa 25.9. prebehli na našej škole voľby členov Školského parlamentu. Žiaci školy si tajným hlasovaním zvolili svojich zástupcov, ktorí ich budú zastupovať vo vzťahu k vedeniu školy a svojim postojom a konaním budú obhajovať záujmy žiakov a podieľať sa na vytváraní priateľskej atmosféry v škole aj navonok.  

            Za členov školského parlamentu boli zvolení títo žiaci:

            SÚKROMNÁ ZÁKLADNÁ ŠKOLA

            Adam Daňko
            Zoe Kropuch
            Liana Andrášová
            Michal Krajňák
            Kristína Čuhová
            Ella Daňková
            Barbora Šiková
            Diana Martonová

            Predseda: Zoe Kropuch
            Podpredseda: Diana Martonová

            SÚKROMNÉ GYMNÁZIUM

            Hana Slimáková
            Viliam Bartek
            Sofia Bombarová
            Dominika Paľová
            Ľuboš Karabin
            Nikita Žilková
            Katarína Minárová
            Vanesa Jankaničová
            Dominika Koščová
            Viktória Semančová
            Anna Bondarenko
            Alexandra Oľhová

            Predseda: Katarína Minárová
            Podpredseda: Hana Slimáková

            Ďakujeme všetkým za zodpovedný prístup k voľbám a zvoleným členom blahoželáme a želáme veľa úspešných aktivít. Keďže už máme voľby za sebou, tak aj touto cestou chceme všetkých podporiť a povzbudiť na spoluprácu so Školským parlamentom. Veríme, že pri plánovaní aktivít budete nápomocní a svojimi návrhmi prispejete k tomu, aby sme mali našu školu takú, aby sme sa v nej cítili dobre.

        • Deň učiteľov UNESCO - oceňovanie EMANUEL
          • Deň učiteľov UNESCO - oceňovanie EMANUEL

          • Deň učiteľov sa v Slovenskej republike slávi ako spomienka na narodenie Jana Amosa Komenského (28.3.1592) od roku 1955 v mesiaci marec, ale v iných krajinách sveta si pedagogickí pracovníci svoj deň pripomínajú 5. októbra.

            Výbor OSN pre vzdelanie, vedu a kultúru (UNESCO) tento deň v polovici 90. rokov minulého storočia vyhlásil za Medzinárodný deň učiteľov s cieľom pripomínať si spoločné podpísanie Odporúčania UNESCO a Svetovej organizácie práce o pracovných podmienkach vyučujúcich z 5. októbra 1966.

            Pri tejto krásnej príležitosti sa dňa 6.10.2023 uskutočnilo v priestoroch EL PARKU na pozvanie pána zriaďovateľa Ing. Emila Blichu posedenie a zároveň udeľovanie najvyšších ocenení EMANUEL.

            • Manažérske uznanie za Súkromnú spojenú školu EES, bolo udelené:
              SURÁŇOVEJ Jane, Mgr.
            • Učiteľské uznanie za Súkromnú spojenú školu EES, bolo udelené:
              BLICHÁROVEJ Annemárii, Mgr.
              IVANČOVI Jánovi, Mgr.
              MIKOLAJ Eve, Mgr.
            • Pracovné uznanie za Súkromnú spojenú školu EES, bolo udelené:
              EŠTOČINOVI Milanovi

            Srdečne blahoželáme.

        • DofE ceremónia
          • DofE ceremónia

          • 3. októbra v Historickej budove Divadla Jonáša Záborského odzneli slova: „STE MOTIVÁCIOU PRE NÁS DOSPELÝCH,“ v príhovore Jána Furmana, Vedúceho Odboru školstva za Prešovský samosprávny kraj.

            V ďalších príhovoroch zneli slová povzbudenia, pochvaly a poďakovania všetkým Dofákom od mnohých ďalších významných osobností ...a my sme boli pri tom.

            Bronzové ocenenia si okrem ďalších 280 študentov prevzali aj naši bronzoví absolventi DofE:

            1. Koščová Dominika,
            2. Spišáková Karolína,
            3. Švecová Kristína,
            4. Rust Laura,
            5. Seman Matúš,
            6. Faehndrich Vanesa,
            7. Semančová Viktória,
            8. Červeňáková Marcela,
            9. Paľová Dominika.

            Spoločne sa staráme o budúcnosť mladých ľudí a vy, "DOFÁCI" ste ich skutočná motivácia.

            Blahoželáme.

            p. uč. Vargová a p. uč. Šuty

        • Ponožkový OKTÓBER
          • Ponožkový OKTÓBER

          • Ponožkový október je kampaň, ktorú sme prebrali z anglicky hovoriacej krajiny, kde sa nazýva SOCKTOBER (sock - ponožka, october - október).

            Zmyslom tejto aktivity je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi, hlavne pre tých, ktorí žijú na ulici.

            Zistilo sa, že najžiadanejšou časťou oblečenia v charitách a organizáciách starajúcich sa o takých ľudí sú ponožky, ktoré chránia pred chladom, infekciami a uľahčujú chôdzu.Nie nadarmo aj Švejk hovorieval „To chce klid a nohy v teple.“

            Zapojiť sa môžete jednoducho, vhodením nových ponožiek akýchkoľvek veľkostí, tvarov a farieb do krabica, ktorá je umiestnená pri ZBOROVNI ŠKOLY.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • V priebehu dnešného dňa prebehlo vyhodnotenie celotýždňovej súťaže pod názvom "Európsky deň  jazykov" v Súkromná Spojená Škola - Súkromné bilingválne gymnázium, Solivarská 28, Prešov.

            V uplynulom týždni sa denne riešili rôzne zadania, ktoré boli rozmiestnené po celej škole. Úlohou žiakov bolo vyriešiť ich a zbierať tak body, ktoré sa na konci týždňa zrátali a vyhodnotili. Spomedzi správnych odpovedí pani riaditeľka vylosovala tri, ktoré boli ocenené "školským jokerom", čo je asi tá najcennejšia komodita školy - možnosť odmietnúť odpovedať :D

            Svoju odmenu už od dnešného dňa môžu využiť Anna, Alexandra aj Laura. Blahoželáme!

        • Prednáška Tímu Kvasnicka´s
          • Prednáška Tímu Kvasnicka´s

          • Dnes si pre maturantov našej školy pripravili prezentáciu členovia tímu dvoch bratov, dvojičiek, z Banskej Bystrice - KVASNICKA´S.

            O TÍME KVASNICKA´S - Jeden z bratov vyštudoval ekonomiku na TUKE, druhý informatiku na University of Edinburgh. Prešli si kopou chýb, ponaučení, výziev, aby sa dopracovali tam, kde sú teraz. Práve kvôli tomu sa oddali vzdelávaniu mladých ľudí, v ktorých vidia budúcnosť. Zameriavajú sa na osobnostný rast študentov a pomáhajú im na ich kariérnej ceste. Študentom ukazujú aké je to študovať v zahraničí a aké na Slovensku, keď sa popri škole chcú skutočne uplatniť.

        • Tlačovka Aliancie stredoškolákov
          • Tlačovka Aliancie stredoškolákov

          • Dňa 21. septembra 2023, sa uskutočnila pred budovou Národnej rady Slovenskej republiky apolitická tlačovka Aliancie stredoškolákov a Mestského stredoškolského zastupiteľstva, pri ktorej sme aj my vyzývali študentov stredných škôl, aby sa zúčastnili na tohtoročných voľbách do NRSR.

            Po tlačovke nás pozval predseda parlamentu NRSR do budovy a následne nás ňou aj previedol. Boli sme v kancelárii predsedu a prehliadku sme ukončili v rokovacej sále, kde prebiehalo rokovanie/stretnutie.

    • Kontakty

      • Súkromná spojená škola European English School, organizačná zložka Súkromné gymnázium
      • Sekretariát: Pevná linka: 051/771 32 63 Mobil: +421 948 134 538 Vrátnica školy: +421 950 462 455
      • Solivarská 28, 080 05 Prešov Slovakia
      • IČO: 42384010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje