• Novinky

        • Štátna jazyková skúška z AJ
          • Štátna jazyková skúška z AJ

          • Absolvovanie základnej štátnej jazykovej skúšky B2 z anglického jazyka v spolupráci s Jazykovou školou Žilina je dôležitým krokom pre našich maturantov, ktorí chcú posilniť svoje jazykové schopnosti a zlepšiť svoje šance na úspech v profesionálnom svete. Získanie tejto certifikácie im umožňuje preukázať svoju úroveň anglického jazyka, čo môže byť veľkou výhodou pri hľadaní práce alebo pri ďalšom štúdiu. Takáto skúška nie je len potvrdením jazykových schopností, ale aj dôležitou súčasťou osobného rozvoja a rastu. Maturanti, ktorí ju úspešne absolvujú, získajú väčšiu dôveru vo svoje schopnosti a otvoria si dvere k lepším príležitostiam v budúcnosti.

        • Parlament detí a mládeže
          • Parlament detí a mládeže

          • Študenti a študentky Súkromná Spojená Škola EES / Súkromné bilingválne gymnázium, Solivarská 28, Prešov, sa zúčastnili IV. Parlamentu detí a mládeže organizovaného Úradom Komisára pre deti. Na tomto podujatí reprezentovali našu školu, ako aj ich vysielajúce organizácie.

            Počas rokovaní so štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, podpredsedom Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu mládež a šport, a ďalšími odbornými zástupcami predniesli návrhy na zefektívnenie a zvýšenie kvality výchovno-vzdelávacieho procesu.

            Trojdnie plné prednášok a workshopov bolo zakončené slávnostnými podpismi dvoch memoránd medzi Úradom Komisára pre deti, Alianciou stredoškolákov a Študentskou radou stredných škôl.

        • SÚŤAŽ - Čo čítajú naši učitelia?
          • SÚŤAŽ - Čo čítajú naši učitelia?

          • Blíži sa koniec mesiaca, ktorý má prívlastok „mesiac knihy“. Prečítali ste počas marca nejakú knihu, alebo ste si rozšírili svoju knižnú zbierku o zaujímavý kúsok?

            Čo tak „jednoducho“ získať poukážku na nákup novej knihy, prostredníctvom ŠKOLSKEJ SÚŤAŽE, do ktorej sa môžete zapojiť už zajtra, 26.3.2024.

            • Myslíte si, že poznáte „knižný“ vkus vašich/našich pedagógov?
            • Vedeli by ste správne priradiť knihu podľa názvu k jej majiteľovi (viď foto)?

            Svoje tipy môžete hádzať na lístočkoch do krabičky umiestnenej pri školskom automate na kávu s označením „SÚŤAŽ Čo čítajú naši učitelia?“ (nezabudnite napísať svoje meno a triedu), do štvrtka 4.4.2024.

            V piatok, 5. apríla vyžrebujeme dvoch z vás, ktorí mali správne odpovede a budú si tak môcť zakúpiť napríklad aj jednu z týchto kníh.

            Ako malú pomôcku uvádzame zoznam pedagógov, zapojených do súťaže:

            1. Mgr. Ján Ivančo
            2. Wilfredo Sagastume
            3. Mgr. Eva Mikolaj
            4. Mgr. Lenka Krajňaková
            5. Mgr. Jana Suráňová
            6. PaedDr. Helena Krenická
            7. Mgr. Veronika Vargová
            8. Mgr. Ingrid Pružinská
            9. Mgr. Bibiána Mihoková
            10. Ing. Nadežda Fedorová
             

        • Hodina deťom
          • Hodina deťom

          • Tisíckam detí ročne pomáha Nadáciou pre deti Slovenska hľadať a nájsť pocit istoty, zázemie rodiny a priateľov, možnosť získavať zdravé sebavedomie, pozitívny vzor a príležitosť rozvíjať svoje schopnosti.

            Hodina deťom je celoročná verejná finančná zbierka organizovaná Nadáciou pre deti Slovenska od roku 1999. Výťažok zo zbierky putuje na podporu užitočných a jedinečných projektov zameraných na rozvoj osobnosti a tvorivosti u detí, rozvíjanie ich individuálneho potenciálu v závislosti od ich zdravotného stavu, talentu či hendikepu, skvalitňovanie školského prostredia, budovanie komunít i bezpečného prostredia pre deti, ale aj na intervenčné projekty, ktorých cieľom je riešiť problémové situácie detí.

            Každý rok sa do tejto zbierky zapájajú žiačky a žiaci Súkromná Spojená Škola EES. Tento ročník nebol výnimkou.

        • "Nepovinné čítanie" s Lukášom Latinákom
          • "Nepovinné čítanie" s Lukášom Latinákom

          • Dňa 21. marca sa predstavil žiakom našej školy Lukáš Latinák s vystúpením "Nepovinné čítanie inak". Lukáš Latinák je známy slovenský herec, aj člen Divadla Astorka Korzo ´90 v Bratislave. Počas včerajšieho dňa sa žiakom prezentoval ako pútavý rečník a výborný recitátor, predniesol úryvky z balád aj básní. Pán Latinák ukázal, že aj pôvodná slovenská poézia vie zaujať aj v dnešnej dobe a je stále aktuálna.

        • Zlatá ceremónia DofE
          • Zlatá ceremónia DofE

          • DofE Slovensko - Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu OCEŇOVALI 19.3.2024 ZLATÉ A ZLATÝCH

            Pre 56% mladých je účasť v programe DofE vôbec prvou skúsenosťou s dobrovoľníctvom. Pomáhali chorým, zdravotne znevýhodneným, spoluorganizovali festivaly...

            Zlatú úroveň absolvovalo neuveriteľných 161 "Dofáčiek" a "Dofákov". Všetci na sebe makali viac ako rok a počas včerajšieho dňa si prebrali zaslúžené ocenenia “Drahé Dofáčky, drahí Dofáci, ste inšpiráciou pre túto krajinu.” Povedal britský veľvyslanec Nigel Baker, ktorý prišiel oceniť mladých ľudí. Okrem neho snahu Dofákov ocenili aj osobnosti ako Lujza Garajová-Schrameková, Jakub Gulík, Maroš Molnár či Roman Poláčik.

            Osobitne blahoželáme k ZLATEJ ÚROVNI našim maturantom Alexandre, Anne a Danielovi, ktorí si včera v Bratislave spolu s pani riaditeľkou Súkromná Spojená Škola EES prevzali svoje ZLATÉ OCENENIA.

        • Medzinárodný deň šťastia - 20. marec
          • Medzinárodný deň šťastia - 20. marec

          • Medzinárodný deň šťastia bol vyhlásený Organizáciou spojených národov 12. júla 2012. Jeho vyhlásenie bolo iniciatívou Bhutánu, himalájskeho kráľovstva, ktoré meria prosperitu ukazovateľom hrubého národného šťastia. Hlavným cieľom dnešného dňa je pripomenúť si, že šťastie je jedným z hlavných cieľov každého z nás a tiež, že hospodársky rast krajiny nemusí nutne znamenať aj šťastných obyvateľov.

            Výskumy ukazujú, že ak sa k iným správame milo a láskavo, zvyšuje to našu vlastnú úroveň šťastia viac, ako tých druhých. Šťastie je nákazlivé. Potešiť samých seba i druhých môžete dnes aj vy. Stačí k tomu tak málo. Vyberte si aspoň jednu vec a venujte dnes niekomu kúsok seba.

        • Testovanie T9 - MONITOR
          • Testovanie T9 - MONITOR

          • Viac ako 49.000 žiakov z 1643 škôl čaká v dnes celoslovenské Testovanie 9. Zúčastnia sa na ňom žiaci deviateho ročníka základných škôl, ale aj žiaci prvého ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom prijatí na vzdelávanie v strednej škole z ôsmeho ročníka základnej školy.

            Počas dnešného dňa žiaci absolvujú test z matematiky a slovenského jazyka.

            Testy zo všetkých vyučovacích predmetov pozostávajú z 30 úloh. Test zo slovenského jazyka a literatúry obsahuje popri 20 úlohách s výberom odpovede aj desať úloh s tvorbou krátkej odpovede. Test z matematiky je zostavený z 15 úloh s výberom odpovede a z 15 úloh s krátkou číselnou odpoveďou. Žiaci budú mať na riešenie testu zo slovenského jazyka a maďarského jazyka k dispozícii 70 minút a na riešenie testu z matematiky 90 minút. 

            Držte nám palce.

        • Písomné maturitné skúšky
          • Písomné maturitné skúšky

          • Dnešný deň je pre našich gymnazistov výnimočným momentom, keďže dnes maturujú z posledného predmetu svojich písomných skúšok. Tento týždeň bol pre nich mimoriadne náročný, keďže sa za posledné tri dni museli popasovať s písomnými testami zo slovenského aj anglického jazyka. Týždeň završujú symbolicky, keďže práve dnes, nadšenci matematiky oslavujú jednu z najznámejších matematických konštánt - grécke písmeno π a naši študenti maturujú z posledného predmetu písomných maturitných skúšok - matematiky.

            Veríme, že tento týždeň bol pre maturantov Súkromná Spojená Škola EES / Súkromné bilingválne gymnázium, Solivarská 28, Prešov nielen výzvou, ale aj skvelým štartom pred ústnymi maturitami, ktoré ich čakajú v máji. Dúfame, že ich nadšenie a odhodlanie, ktoré preukázali počas týchto skúšok, ich bude sprevádzať aj naďalej

            PS: maturovalo sa aj v odeve typickom pre slovenskú kultúru a tradíciu - v slovenskom kroji, ktorý je dôležitou súčasťou zachovania a prezentácie slovenskej kultúry a dedičstva.

        • Písomné maturitné skúšky
          • Písomné maturitné skúšky

          • Dnes je veľký deň pre 688 stredných škôl, keďže začínajú písomné maturity. Nasledujúce tri dni budú plné výziev pre viac ako 41 000 maturantov, ktorí sa budú zaoberať slovenským jazykom a literatúrou, cudzím jazykom, aj matematikou. Týždeň písomných maturít štartujeme práve dnes externým testom a slohovou prácou zo slovenského jazyka a literatúry, ktoré na Slovensku spolu s nami absolvuje 38 000 žiakov.

            Skúška dospelosti alebo maturita-formalita? Eufória či zúfalstvo ...je pravdepodobné, že aj takýmito fázami si dnes prechádzajú naši maturanti. V každom prípade vám držíme palce, akokoľvek budete kúzliť

            GOOD LUCK ...veď vy na to predsa máte!

            Súkromná Spojená Škola - Súkromné bilingválne gymnázium, Solivarská 28, Prešov

        • Prednáška o MDŽ
          • Prednáška o MDŽ

          • 8. marca 2024, pri príležitosti Medzinárodného dňa žien (MDŽ), mali žiačky a žiaci 2. ročníka výnimočné vyučovanie. Na workshope, pod vedením doc. Mgr. Moniky Bosej, PhD. z občianskeho združenia Esfem, sa dozvedeli viac o pôvode tohto sviatku, ale hlavne o ľudských právach žien a ženskom hnutí. Podujatia boli realizované v rámci projektov DGV01005 a DGV01006 s podporou Nórskych fondov. Za túto možnosť sa chceme úprimne poďakovať.

        • Jarné prázdniny trochu inak
          • Jarné prázdniny trochu inak

          • Skupina troch študentov seminára z občianskej náuky spolu s ich učiteľkou strávili prvú časť jarných prázdnin netradične - prijali pozvanie pána europoslanca Wiezika do srdca Európskej Únie - Štrasburgu. Naše dobrodružstvo v Štrasburgu jasne dokazuje, že sa oplatí angažovať v súťažiach a olympiádach. Naša účasť a úspech v celoslovenskom kole Olympiády o Európskej únii nám nielen priniesli nezabudnuteľný vzdelávací zážitok, ale tiež nám otvorili dvere k nečakaným príležitostiam. 

            Ceny ako pozvánka do Štrasburgu a osobná interakcia s európskym poslancom a diplomatom sú vzácne odmeny, ktoré posilňujú hodnotu súťaží a olympiád. Preto vyzývame všetkých študentov, aby sa zapájali do týchto súťaží, pretože okrem poznania a zručností môžu získať aj takéto jedinečné príležitosti. 

            Okrem toho sme zažili neskutočné dobrodružstvo. Prechádzky po úzkych uličkách Štrasburgu, obdivovanie krásy histórie a kultúry mesta, a nesmierne zaujímavá prehliadka budov Európskeho parlamentu, vďaka ktorej sme lepšie pochopili fungovanie európskych inštitúcií. Nezabudnuteľnou sa stala tiež plavba po romantických kanáloch Rýna, kde sme si mohli vychutnať dychberúce výhľady na mesto. Tieto zážitky nás inšpirovali a utužili našu vášeň pre európske záležitosti a medzikultúrny dialóg.

        • Triedny aktív
          • Triedny aktív

          • Súkromná spojená škola European English School, Solivarská 28 v Prešove pozýva rodičov a zákonných zástupcov žiakov na triedny aktív:

            Súkromného gymnázia - 7. marec 2024 (štvrtok),
            gymnázium: o 16:00 hod.

            Súkromnej základnej školy - 7. marec 2024 (štvrtok),
            1. stupeň: o 15:30 hod.
            2. stupeň: o 16:00 hod.

            Tešíme sa na Vašu účasť. 

        • Vyhodnotenie prác "SOČ"
          • Vyhodnotenie prác "SOČ"

          • Naši talentovaní študenti a študentky 4. ročníka tento týždeň úspešne obhájili svoje práce v školskom kole prehliadky stredoškolskej odbornej činnosti. Úroveň prác a angažovanosť žiakov a žiačok, nás nesmierne potešili. Bolo veľmi náročné vyhodnotiť poradie najlepších prác. Rozhodli sme sa preto posunúť na krajské kolo celkovo 12 prác, pričom 4 z nich sme v rámci školského kola vyhodnotili za tie najlepšie spracované. Ich tvorcovia dnes boli finančne odmenení a získali za umiestnenie diplom.

            Každému k tomuto úspechu blahoželáme a tešíme sa na ďalšie skvelé výkony.

            Vyhodnotenie školského kola:

            1. miesto: Nino Stanislav Cehelský
            2. miesto: Klára Stračiaková
            3. miesto: Monika Tejbusová, Matej Kandra

            Do krajského kola postupujú:

            • Filip Kuzma
            • Kristián Gaľa
            • Kristína Nastišinová
            • Monika Tejbusová
            • Nino Stanislav Cehelský
            • Klára Stračiaková
            • Nina Skalická
            • Dorota Petríková
            • Hana Maxinová
            • Hana Slimáková
            • Matej Kandra
            • Karolína Sabolíková
        • Školské kolo "SOČ"
          • Školské kolo "SOČ"

          • Veľa stresu, ale zároveň veľká skúsenosť. Dňa 14. a 15. februára čaká našich študentov a naše študentky prvé veľké vystúpenie pred odbornou komisiou a triedou plnou spolužiakov. Prelúskame sa matematikou, ekonomikou, biológiou, hotelierstvom, psychológiou, či právom, prostredníctvom prezentácie záverečných prác STREDOŠKOLSKEJ ODBORNEJ ČINNOSTI. „SOČ“ sa považuje za výnimočnú práve tým, že sa výrazne podieľa na odbornom, osobnostnom a profesijnom rozvoji žiakov. Rozširuje im obzory a prináša nové vedomosti.

            Témy prác SOČ

            STREDA 14.2.2024

            • História a súčasnosť Solivaru  
            • Výučba environmentalistiky na ZŠ 
            • Štepenie stromov 
            • Život v biorytme 
            • Vplyv stresu na zdravie v školskom prostredí 
            • H.A.C.C.P.
            • Stojím správne? 
            • Ekofarmy na Slovensku 
            • Radary a radarové akvizičné systémy 
            • Vplyv zmeny školského prostredia na psychickú pohodu pubescentov 
            • Etický kódex zamestnanca 
            • RefreshIt 

            ŠTVRTOK 15.2.2024

            • Rómska minorita v školskom prostredí 
            • Tvorba a produkcia hudobnej skladby 
            • Didaktická pomôcka na výučbu FRJ 
            • Vplyv pohybu na zdravie študentov 
            • Pád telesnej výchovy 
            • Inklúzia žiakov na spektre autizmu 
            • Otužovanie a adaptácia na chlad 
            • Rozmach home officu v „postcovidovej“ dobe 
            • Dezinformácie a brániaca sa demokracia 
            • Deep learning 
            • Bezpečnosť na internete 
            • Filmové efekty v After Effects

             

    • Kontakty

      • Súkromná spojená škola European English School, organizačná zložka Súkromné gymnázium
      • Sekretariát: Pevná linka: 051/771 32 63 Mobil: +421 948 134 538 Vrátnica školy: +421 950 462 455
      • Solivarská 28, 080 05 Prešov Slovakia
      • IČO: 42384010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje