• Novinky

        • Stredoškolská odborná činnosť - projekt "reFRESHit"
          • Stredoškolská odborná činnosť - projekt "reFRESHit"

          • Módny priemysel v dnešnej dobe prichádza až s 52 sezónami ročne, trendy sa preto menia rapídne rýchlo. Problémom je, že ľudia sa stále snažia obliekať podľa aktuálnych trendov. Oblečenie je preto často vyrábané rýchlo a lacno, aby sa čo najlepšie priblížilo predstavám ľudí a vedelo na trh prísť čo najrýchlejšie. Množstvá kusov oblečenia, tak už po pár noseniach končia na skládkach kvôli poškodeniu, či zostanú zabudnuté v našich skriniach... Skrátka už naďalej nepatria k aktuálnym trendom.

            Oblečenie, ktoré sa už nepovažuje za trendy však ešte stále môže mať nejaké využitie. Preto naša študentka zamerala prácu SOČ na kreatívnu tvorbu nových kúskov z tohto typu oblečenia.

            Krabicu, kam môžeš aj ty vhodiť svoj "neaktuálny" kúsok módy pre ďalšie spracovanie nájdeš na medziposchodí pri zborovni.

            Projekt na INSTAGRAME: https://www.instagram.com/re.fresh.it/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MmVlMjlkMTBhMg==

        • Sv. Mikuláš
          • Sv. Mikuláš

          • Ďakujeme, Mikuláš, za tie pekné chvíle, za darčeky od teba, za úsmevy milé. Stretneme sa o rok zas, príď, Mikuláš, medzi nás...

        • Sv. Mikuláš
          • Sv. Mikuláš

          • Vyhodnotenie NAJKRAJŠEJ VIANOČNEJ VÝZDOBY:

            Základá škola - 3.A
            ​​​​​​​Gymnázium - 1.EA2

        • Olympiáda kritického myslenia
          • Olympiáda kritického myslenia

          • Už budúci utorok 12. decembra 2023 sa uskutoční školské kolo Olympiády kritického myslenia. Budete si môcť zadarmo vyskúšať svoju mediálnu gramotnosť, schopnosť overovať informácie a argumentovať.

            Zaregistrujte sa čo najskôr – prostredníctvom EDUPAGE v časti súťaže.

            Pre ďalšie info a kurzy na prípravu k olympiáde kontaktujte p. učiteľku Mgr. Mikolaj.

            Čo môžete vyhrať ?

            ŽIAK, KTORÝ ZÍSKA NA NAŠEJ ŠKOLE NAJVIAC BODOV, BUDE ZARADENÝ DO LOSOVANIA O VÝLET DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU V ŠTRASBURGU!

        • Olympiáda ľudských práv
          • Olympiáda ľudských práv

          • Kedy:  7.12.2023 (štvrtok) 1. a 3. vyučovacia hodina / 1. a 2. kolo
            Kde:  Prezenčne v škole (8.00 - pred učebňou / aula)

            PODMIENKY ÚČASTI:                                                                                   

            Zúčastniť sa môže každý(á) žiak(čka) gymnázia.

            1. kolo - písomný test (pozri zdroje na prípravu)
            2. kolo - obhajoba modelovej situácie pre prvé 3 miesta z 1. kola

            Účasť je nutné zaregistrovať cez systém Edupage do 6.12.2023 do 24.00 hod. (v časti úvod-súťaže-otvorené registrácie-olympiáda ľudských práv).

            Zdroje na prípravu: www.olp.sk (časť kronika OĽP).

            V prípade otázok kontaktujte p. uč. Mgr. Ivanča.

        • 25. VÝROČIE ŠKOLY
          • 25. VÝROČIE ŠKOLY

          • Dňa 29. novembra 2023 sme oslávili úžasných 25 rokov od založenia nášho Súkromného gymnázia. Pri príležitosti tohto významného jubilea sme sa s viac, ako stovkou priaznivcov obzreli do bohatej histórie našej vzdelávacej inštitúcie. Oslavy sa konali 29. novembra v krásnom prostredí EL PARKU, kde sme sa spoločne podelili o radosť z našich spoločných úspechov. Kultúrny program bol plný kreatívnych vystúpení, talentovaných žiakov a výnimočných momentov, ktoré nám pripomenuli, prečo je naša škola tak špeciálna.

            Sme hrdí na to, že sme súčasťou tejto školskej rodiny a že sme spolu mohli osláviť tento výnimočný míľnik. 25 rokov našej úspešnej existencie nám dodáva silu a motiváciu pozerať sa do budúcnosti so záväzkom pokračovať v našom poslaní.

            Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k vytvoreniu tejto úžasnej školskej komunity a tešíme sa na ďalšie roky spoločného pôsobenia.

        • Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dńa 27.11.2023, sa uskutočnilo školské kolo olympiada v anglickom jazyku. Vitazkou v kategorii 2C1 sa stala študentka tretieho ročníka Súkromného gymnázia - Sofia Bombárová, ktorá bude našu školu reprezentovať ďalej v krajskom kole.

        • Thanksgiving Day
          • Thanksgiving Day

          • Tento školský rok PK ANJ spolu s členkami a členmi školského parlamentu pripravili, v rámci každoročnej aktivity Deň anglicky hovoriacich kultúr, Thanksgiving Day. Žiaci a žiačky 2. stupňa ZŠ a gymnázia sa mohli popri iných aktivitách napríklad aj obliecť do kostýmov americkej kultúry, súťažiť v kvíze o histórii a súčasnosti sviatku vďakyvzdania v USA alebo si pochutnať na tzv. "Thanksgiving Lunch menu", ktorý prichystala naša školská kuchyňa. 

            Za finančnú podporu pre kúpu cien ďakujeme ZRPŠ, vážime si prácu organizátorov a blahoželáme všetkým výhercom. 

            Happy Thanksgiving ! 

        • Readycon
          • Readycon

          • Počas včerajšieho dňa sme mali príležitosť zúčastniť sa READYCONu - online podujatia, ktoré otvára dvere do sveta moderných zručností potrebných v 21. storočí. Pretrvávajúca potreba získavať nové schopnosti a informácie je neustálym nárokom dnešného sveta a práve toto podujatie je kľúčom k prehľadu a vedomostiam, ktoré študentom pomáhajú pri ich kariérnych rozhodnutiach. Skúsení odborníci z rôznych odvetví, ako elektrotechnika, zdravotníctvo, stavebníctvo, financie, obchod a služby, médiá, marketing, manažment, strojárstvo a informačné technológie, poskytli cenné informácie o kľúčových trendoch a príležitostiach v týchto oblastiach. Ich prezentácie a diskusie umožnili študentom nahliadnuť do praxe a pochopiť, aké sú možnosti a výzvy v rôznych odvetviach.

            READYCON nie je len obyčajná udalosť. Je to príležitosť pre mladých ľudí urobiť informované rozhodnutia o ich budúcej kariére. Naša škola podporuje podujatia, ktoré majú reálny dopad na budúcnosť našich študentov. Vďaka READYCON-u majú možnosť rozšíriť tak svoje obzory, získať nové perspektívy a lepšie pochopiť, čo ich zaujíma v ich budúcom povolaní.

        • Výsledky Olympiády o Európskej únii
          • Výsledky Olympiády o Európskej únii

          • 211 súťažných tímov z celého Slovenska – 4. miesto pre trojicu seminaristov zo SGPO a pozvanie od pána europoslanca Wiezika do Štrasburgu!  

            S veľkou radosťou oznamujeme, že naši študenti dosiahli vynikajúci úspech na nedávnej olympiáde o Európskej únii. Tento úspech si nezískali len pre seba, ale aj pre našu školu. Tím ukázal, že tvrdá práca, šikovnosť a oddanosť môžu viesť k výnimočným výsledkom.  

            Navyše, ich ohromujúci výkon ich kvalifikoval na osobitné pozvanie do Štrasburgu. Táto príležitosť nie je len odmenou za ich úsilie, ale aj možnosťou na ďalšie vzdelávanie a rozširovanie obzorov v jednom z epicentier európskej kultúry a politiky. 

            Tím spolu s ich učiteľkou sú už plní očakávaní, aby reprezentovali našu školu v Štrasburgu. 

            Fakulta sociálnych vied, pod vedením Centra pre občiansku excelentnosť, Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave už po ôsmykrát zorganizovala Olympiádu o Európskej únii. Patronát prevzala predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsola a podujatie sa konalo taktiež pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. 

            Dôvodom organizácie tejto súťaže je snaha priblížiť mládeži fungovanie Európskej únie, jej inštitúcií, politík, programov a hodnôt, ktoré presadzuje. Zásadu chápania fungovania a právomocí Európskej únie považujeme za smerodajné pretože dopomáha k pochopeniu súčasných výziev a hrozieb, ktoré pôsobia na všetky členské štáty EÚ a tým pádom aj Slovensko. 

            Partnermi podujatia sa stali Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, europoslanci Ivan Štefanec a Michal Wiezik, ktorí darovali tímom zájazd do Štrasburgu/Bruselu.

        • Svetový deň predčasne narodených detí
          • Svetový deň predčasne narodených detí

          • Deň 17. november je už jedenásť rokov vyhlásený za Svetový deň predčasne narodených detí...

            Deň detí 1. jún sa zvyčajne oslavuje v strednej a východnej Európe, zatiaľ čo 20. november je celosvetovým dňom detí, ktorým si pripomíname prijatie Deklarácie práv dieťaťa Organizáciou Spojených národov v roku 1959. UNICEF je organizácia zodpovedná za ochranu a podporu detí.

            A práve v tento výnimočný deň 20.11.2023 sa sme spoločne s našimi „Dofákmi“, úspešnými absolventmi bronzovej aj striebornej úrovne programu Duke of Edinburgh (Medzinárodnej ceny Vojvodu z Edinburghu) rozhodli odniesť výťažok z „DofE day,“ predčasniatkam (perinatologickému oddeleniu v Prešove).

            Vyzbieranú sumu 60€ sme obohatili aj ponožkami z „ponožkovej výzvy“ v mesiaci október. Veľké prekvapenie prišlo od pani Bombarovej, ktorá pre detičky ušila nádherné hračky (Bambola).

            Celému personálu aj malým predčasniatkam sme spríjemnili náročne chvíle.

            Šikovní a srdeční Dofáci pod vedením p. uč. Vargovej a p. uč. Šutyho.

        • Protikorupčná akadémia
          • Protikorupčná akadémia

          • Miera korupcie sa neodvíja len od toho, čo sa deje napríklad v parlamente. Dôležité je, čo sa deje v každom kúte Slovenska. Do tretieho ročníka Protikorupčnej akadémie sa prihlásil tento rok rekordný počet uchádzačov a uchádzačiek a nechýbalo ani zastúpenie našej školy, vďaka študentke Hane Maxinovej.

            Počas víkendu 30 z nich absolvovalo workshopy o občianskom aktivizme, odhaľovaní korupcie aj zákulisí investigatívy. Po úvodnom tréningu sa uchádzači a uchádzačky začnú venovať realizácii vlastného projektu pod dohľadom skúsených odborníkov s dlhoročnými skúsenosťami. Počas niekoľkých mesiacov zorganizujú s pomocou akadémie inšpiratívne podujatie, skontrolujú podozrivé zákazky v niekoľkých mestách, napíšu protikorupčný blog alebo iným kreatívnym spôsobom upozornia na nemorálne či korupčné správanie.

            Viac informácií o komunite sa môžete dozvedieť TU

        • Návšteva knižnice
          • Návšteva knižnice

          • Dňa 9. novembra mali prváci nášho gymnázia možnosť navštíviť knižnicu P. O. Hviezdoslava v Prešove a preskúmať jej časť s anglickou literatúrou v sprievode učiteľky anglického jazyka. Pani knihovníčka im venovala svoj čas a s nadšením predstavila obsah tejto časti knižnice. Študenti mohli prechádzať regálmi a prezerať si všetky publikácie, ktoré tam boli uložené. Bolo príjemné spoznať tak bohatý svet anglickej literatúry v slovenskej knižnici.

        • OZNAM - konzultačné hodiny
          • OZNAM - konzultačné hodiny

          • Súkromná spojená škola European English School, Solivarská 28 v Prešove pozýva rodičov a zákonných zástupcov žiakov na KONZULTAČNÉ HODINY

            Súkromného gymnázia a Súkromnej základnej školy, ktoré sa budú konať dňa 14. novembra 2023 (utorok) od 16.00 hod. do 17.00 hod.

            Tešíme sa na Vašu účasť

        • Zážitkový workshop kritického myslenia a argumentácie
          • Zážitkový workshop kritického myslenia a argumentácie

          • V spolupráci s OZ Zmudri si naši tretiaci na gymnáziu mohli vyskúšať zážitkovú formu výučby občianskej výchovy. Workshop prebiehal bádateľskou metódou, pri ktorej neboli poslucháči iba pasívnymi sledovateľmi, ale mohli aktívne pracovať (jednotlivo alebo v malých skupinkách). 

            Študenti a študentky v rámci workshopu pracovali v tímoch s konkrétnymi príspevkami zo sociálnych sietí, s cieľom vybudovania stratégií, podľa ktorých sa dokážu vedieť kriticky rozhodovať, komu a čomu budú, resp. nebudú na sociálnych sieťach veriť. 

        • Olympiáda o EÚ
          • Olympiáda o EÚ

          • Olympiáda o Európskej únii je vedomostná súťaž, ktorej cieľom je prehĺbiť poznatky o fungovaní EÚ. Olympiáda sa koná pod patronátom predsedníčky Európskeho parlamentu a záštitu nad podujatím prevzalo MŠVVaŠ SR. Ďalšími partnermi tohto podujatia sú Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a europoslanci.

            Maturanti našej školy sa v dvoch tímoch dnes zapojili do prvého elektronického kola súťaže, v rámci seminára z občianskej výchovy. Držíme palce!

    • Kontakty

      • Súkromná spojená škola European English School, organizačná zložka Súkromné gymnázium
      • Sekretariát: Pevná linka: 051/771 32 63 Mobil: +421 948 134 538 Vrátnica školy: +421 950 462 455
      • Solivarská 28, 080 05 Prešov Slovakia
      • IČO: 42384010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje