• Novinky

        • Olympiáda o EÚ
          • Olympiáda o EÚ

          • Olympiáda o Európskej únii je vedomostná súťaž, ktorej cieľom je prehĺbiť poznatky o fungovaní EÚ. Olympiáda sa koná pod patronátom predsedníčky Európskeho parlamentu a záštitu nad podujatím prevzalo MŠVVaŠ SR. Ďalšími partnermi tohto podujatia sú Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a europoslanci.

            Maturanti našej školy sa v dvoch tímoch dnes zapojili do prvého elektronického kola súťaže, v rámci seminára z občianskej výchovy. Držíme palce!

        • Tradičné lisovanie hrozna
          • Tradičné lisovanie hrozna

          • Dnes sa naši žiaci spolu s pedagógmi a vedením Súkromná Spojená Škola EES stretli v školskej jedálni, kde mali možnosť byť na malý okamih súčasťou tradície škôl ELBA v podobe lisovania hrozna. Vďaka pánovi zriaďovateľovi Ing. Emilovi Blichovi a tohtoročnej bohatej úrode červeného hrozna sme sa mohli dozvedieť viac o spôsobe spracovania tohto ovocia aj my a ochutnať vitamínovú bombu v podobe hroznového muštu. 

        • Voľby do Školského parlamentu
          • Voľby do Školského parlamentu

          • Dňa 25.9. prebehli na našej škole voľby členov Školského parlamentu. Žiaci školy si tajným hlasovaním zvolili svojich zástupcov, ktorí ich budú zastupovať vo vzťahu k vedeniu školy a svojim postojom a konaním budú obhajovať záujmy žiakov a podieľať sa na vytváraní priateľskej atmosféry v škole aj navonok.  

            Za členov školského parlamentu boli zvolení títo žiaci:

            SÚKROMNÁ ZÁKLADNÁ ŠKOLA

            Adam Daňko
            Zoe Kropuch
            Liana Andrášová
            Michal Krajňák
            Kristína Čuhová
            Ella Daňková
            Barbora Šiková
            Diana Martonová

            Predseda: Zoe Kropuch
            Podpredseda: Diana Martonová

            SÚKROMNÉ GYMNÁZIUM

            Hana Slimáková
            Viliam Bartek
            Sofia Bombarová
            Dominika Paľová
            Ľuboš Karabin
            Nikita Žilková
            Katarína Minárová
            Vanesa Jankaničová
            Dominika Koščová
            Viktória Semančová
            Anna Bondarenko
            Alexandra Oľhová

            Predseda: Katarína Minárová
            Podpredseda: Hana Slimáková

            Ďakujeme všetkým za zodpovedný prístup k voľbám a zvoleným členom blahoželáme a želáme veľa úspešných aktivít. Keďže už máme voľby za sebou, tak aj touto cestou chceme všetkých podporiť a povzbudiť na spoluprácu so Školským parlamentom. Veríme, že pri plánovaní aktivít budete nápomocní a svojimi návrhmi prispejete k tomu, aby sme mali našu školu takú, aby sme sa v nej cítili dobre.

        • Deň učiteľov UNESCO - oceňovanie EMANUEL
          • Deň učiteľov UNESCO - oceňovanie EMANUEL

          • Deň učiteľov sa v Slovenskej republike slávi ako spomienka na narodenie Jana Amosa Komenského (28.3.1592) od roku 1955 v mesiaci marec, ale v iných krajinách sveta si pedagogickí pracovníci svoj deň pripomínajú 5. októbra.

            Výbor OSN pre vzdelanie, vedu a kultúru (UNESCO) tento deň v polovici 90. rokov minulého storočia vyhlásil za Medzinárodný deň učiteľov s cieľom pripomínať si spoločné podpísanie Odporúčania UNESCO a Svetovej organizácie práce o pracovných podmienkach vyučujúcich z 5. októbra 1966.

            Pri tejto krásnej príležitosti sa dňa 6.10.2023 uskutočnilo v priestoroch EL PARKU na pozvanie pána zriaďovateľa Ing. Emila Blichu posedenie a zároveň udeľovanie najvyšších ocenení EMANUEL.

            • Manažérske uznanie za Súkromnú spojenú školu EES, bolo udelené:
              SURÁŇOVEJ Jane, Mgr.
            • Učiteľské uznanie za Súkromnú spojenú školu EES, bolo udelené:
              BLICHÁROVEJ Annemárii, Mgr.
              IVANČOVI Jánovi, Mgr.
              MIKOLAJ Eve, Mgr.
            • Pracovné uznanie za Súkromnú spojenú školu EES, bolo udelené:
              EŠTOČINOVI Milanovi

            Srdečne blahoželáme.

        • DofE ceremónia
          • DofE ceremónia

          • 3. októbra v Historickej budove Divadla Jonáša Záborského odzneli slova: „STE MOTIVÁCIOU PRE NÁS DOSPELÝCH,“ v príhovore Jána Furmana, Vedúceho Odboru školstva za Prešovský samosprávny kraj.

            V ďalších príhovoroch zneli slová povzbudenia, pochvaly a poďakovania všetkým Dofákom od mnohých ďalších významných osobností ...a my sme boli pri tom.

            Bronzové ocenenia si okrem ďalších 280 študentov prevzali aj naši bronzoví absolventi DofE:

            1. Koščová Dominika,
            2. Spišáková Karolína,
            3. Švecová Kristína,
            4. Rust Laura,
            5. Seman Matúš,
            6. Faehndrich Vanesa,
            7. Semančová Viktória,
            8. Červeňáková Marcela,
            9. Paľová Dominika.

            Spoločne sa staráme o budúcnosť mladých ľudí a vy, "DOFÁCI" ste ich skutočná motivácia.

            Blahoželáme.

            p. uč. Vargová a p. uč. Šuty

        • Ponožkový OKTÓBER
          • Ponožkový OKTÓBER

          • Ponožkový október je kampaň, ktorú sme prebrali z anglicky hovoriacej krajiny, kde sa nazýva SOCKTOBER (sock - ponožka, october - október).

            Zmyslom tejto aktivity je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi, hlavne pre tých, ktorí žijú na ulici.

            Zistilo sa, že najžiadanejšou časťou oblečenia v charitách a organizáciách starajúcich sa o takých ľudí sú ponožky, ktoré chránia pred chladom, infekciami a uľahčujú chôdzu.Nie nadarmo aj Švejk hovorieval „To chce klid a nohy v teple.“

            Zapojiť sa môžete jednoducho, vhodením nových ponožiek akýchkoľvek veľkostí, tvarov a farieb do krabica, ktorá je umiestnená pri ZBOROVNI ŠKOLY.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • V priebehu dnešného dňa prebehlo vyhodnotenie celotýždňovej súťaže pod názvom "Európsky deň  jazykov" v Súkromná Spojená Škola - Súkromné bilingválne gymnázium, Solivarská 28, Prešov.

            V uplynulom týždni sa denne riešili rôzne zadania, ktoré boli rozmiestnené po celej škole. Úlohou žiakov bolo vyriešiť ich a zbierať tak body, ktoré sa na konci týždňa zrátali a vyhodnotili. Spomedzi správnych odpovedí pani riaditeľka vylosovala tri, ktoré boli ocenené "školským jokerom", čo je asi tá najcennejšia komodita školy - možnosť odmietnúť odpovedať :D

            Svoju odmenu už od dnešného dňa môžu využiť Anna, Alexandra aj Laura. Blahoželáme!

        • Prednáška Tímu Kvasnicka´s
          • Prednáška Tímu Kvasnicka´s

          • Dnes si pre maturantov našej školy pripravili prezentáciu členovia tímu dvoch bratov, dvojičiek, z Banskej Bystrice - KVASNICKA´S.

            O TÍME KVASNICKA´S - Jeden z bratov vyštudoval ekonomiku na TUKE, druhý informatiku na University of Edinburgh. Prešli si kopou chýb, ponaučení, výziev, aby sa dopracovali tam, kde sú teraz. Práve kvôli tomu sa oddali vzdelávaniu mladých ľudí, v ktorých vidia budúcnosť. Zameriavajú sa na osobnostný rast študentov a pomáhajú im na ich kariérnej ceste. Študentom ukazujú aké je to študovať v zahraničí a aké na Slovensku, keď sa popri škole chcú skutočne uplatniť.

        • Tlačovka Aliancie stredoškolákov
          • Tlačovka Aliancie stredoškolákov

          • Dňa 21. septembra 2023, sa uskutočnila pred budovou Národnej rady Slovenskej republiky apolitická tlačovka Aliancie stredoškolákov a Mestského stredoškolského zastupiteľstva, pri ktorej sme aj my vyzývali študentov stredných škôl, aby sa zúčastnili na tohtoročných voľbách do NRSR.

            Po tlačovke nás pozval predseda parlamentu NRSR do budovy a následne nás ňou aj previedol. Boli sme v kancelárii predsedu a prehliadku sme ukončili v rokovacej sále, kde prebiehalo rokovanie/stretnutie.

        • Majstrovstvá SR v elektronických športoch
          • Majstrovstvá SR v elektronických športoch

          • 4ka Majstrovstvá SR v elektronických športoch prichádzajú už tento mesiac na výstavisko AGROKOMPLEX Nitra spoločne s výstavou Autosalón Autoshow.

            8. ročník MSR v Nitre ti prináša súboj najlepších domácich tímov v hre Tipsport Counter-Strike: Global Offensive. Zaži atmosféru TOP e-športových podujatí na vlastnej koži aj ty!

            📍 Na exkurziu sa môžeš prihlásiť u pána učiteľa Mgr. J. Beňačku - juraj.benacka@elbaci.sk

        • Simulované voľby študentov
          • Simulované voľby študentov

          • Do simulovaných volieb, ktoré sa konali od 8. do 22. septembra v 34 okresoch Slovenska, sa podľa Denníka N zapojilo takmer 22-tisíc žiakov zo 61 stredných škôl. Aj študenti Súkromná Spojená Škola - Súkromné bilingválne gymnázium, Solivarská 28, Prešov vyjadrovali svoj názor prostredníctvom volebných lístkov študentských volieb do Národnej rady Slovenskej Republiky.

            Ak by šli voliť iba žiaci stredných škôl, voľby by vyhralo Progresívne Slovensko. So 48,2 % hlasov by ostatné strany nechalo výrazne za sebou. Po samozrejmom víťazovi by sa na druhom mieste so 6,3 % hlasov umiestnila Sloboda a Solidarita, za ňou v tesnom závese aj Smer-SD.

            Výsledky volieb študentov Súkromné bilingválne gymnázium, Solivarská 28, Prešov:

            1. Strana PS - 50,5 %

            2. Strana SaS - 13,2 %

            3. Strany OĽaNO, HLAS - 5,4%

            4. Strany SME RODINA, KDH - 4,4%

            5. Strana SMER - 3,3%

            6. Strany SPOLOČNE OBČANIA SLOVENSKA, Kotlebovci, Republika - 2,1%

            7. Strany Pirátska strana, KSS, Modrí, My Slovensko, Demokrati - 1,09%

        • PRVÁCI, získajte dotáciu na notebook alebo tablet v hodnote 350 eur!
          • PRVÁCI, získajte dotáciu na notebook alebo tablet v hodnote 350 eur!

          • Projekt DIGITÁLNY ŽIAK je určený pre študentov a žiakov základných a stredných škôl, ktorí sa chcú zlepšiť v oblasti digitálnych zručností a technologických schopností. Cieľom projektu je zabezpečiť, aby každý študent mal prístup k potrebným digitálnym nástrojom a zručnostiam, ktoré sú nevyhnutné pre úspech v 21. storočí.

            Realizáciou projektu sa taktiež umožní zníženie sociálnych rozdielov medzi žiakmi, podpora samostatnejšieho prístupu k vzdelávaniu, ako aj zvládania digitálnej techniky pri príprave a na samotnej výučbe a zároveň vytvoria podmienky pre realizáciu dištančného vzdelávania pre všetkých žiakov.

            Viac o projekte sa dozvieš TU: https://digitalnyziak.sk/zakladne-informacie/

            Ako to funguje?

            Podrobný popis na získanie a uplatnenie príspevku nájdete TU. V prípade, že patríte do skupiny oprávnených užívateľov a chcete získať svoj digitálny príspevok, vyplňte registračný formulár, najneskôr do 30.9.2023.

             

        • Kampaň pre demokraciu
          • Kampaň pre demokraciu

          • V rámci Kampane pre demokraciu organizujú Mladí o.z. / Mladí proti fašizmu pred parlamentnými voľbami bezplatné prednášky pre koncové ročníky stredných škôl na tému podpory demokracie, fungovania volebného systému, dezinformácií a kognitívnych skreslení. Naši študenti Súkromná Spojená Škola EES - Súkromné bilingválne gymnázium, Solivarská 28, Prešov, mali možnosť vypočuť si zaujímavú prednášku o dezinformáciách a volebnom systéme na SR.

            Prednášky sú striktne politicky nezávislé a neprichádza počas nich k promovaniu ani útočeniu na žiadne politické strany ani politikov. Lektori plne rešpektujú apolitické školské prostredie a tomu prispôsobujú aj témy, na ktoré diskutujú so žiakmi.

    • Kontakty

      • Súkromná spojená škola European English School, organizačná zložka Súkromné gymnázium
      • Sekretariát: Pevná linka: 051/771 32 63 Mobil: +421 948 134 538 Vrátnica školy: +421 950 462 455
      • Solivarská 28, 080 05 Prešov Slovakia
      • IČO: 42384010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje