• Novinky

        • Prihláška na gymnázium - bilingválne štúdium
          • Prihláška na gymnázium - bilingválne štúdium

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Súkromné gymnázium v Prešove je prvou školou v Prešovskom kraji, ktorá už pred 20. rokmi začala poskytovať bilingválne vzdelávanie v anglickom jazyku. U nás bilingválne vzdelávanie nemusíme predstierať - uskutočňujeme ho už viac, ako 20 rokov. Naša škola a jej vysokokvalifikovaní pedagógovia majú teda dlhoročné skúsenosti s vyučovaním v angličtine. Výstupom vzdelávania na našej škole je okrem maturity aj možnosť štátnej jazykovej skúšky z anglického jazyka. Disponovať už po absolvovaní strednej školy takýmito jazykovými kompetenciami je na trhu práce, či pre ďalšie štúdium kdekoľvek v zahraničí nesmierne veľkou výhodou. 

            Súkromné bilingválne gymnázium, Solivarská 28, Prešov Vám chce pomôcť na ceste k Vášmu úspechu. Absolventi sú dnes úspešní ľudia a škola je hrdá a potešená zo skutočnosti, že bola jedným zo štartovných schodov ich kariérneho výstupu. Začnite aj Vy svoju budúcnosť správne! Prihlášku na našu školu môžete poslať do 20. marca 2022.

            Viac informácií:

            Kritéria prijímacích skúšok nájdete TU

        • Návšteva Matice slovenskej
          • Návšteva Matice slovenskej

          • Cieľom Matice slovenskej je pestovať v mládeži túžbu po poznaní národných dejín, kultúru a vzťah k národným tradíciám. Rozvíja a upevňuje slovenské vlastenectvo, prebúdza a umocňuje národné povedomie Slovákov i krajanov žijúcich v zahraničí a prehlbuje vzťah občanov k slovenskej štátnosti. Žiaci 7. a 8. ročníka našej základnej školy a študenti 3. a 4. ročníka nášho gymnázia si dnes pútavou formou vypočuli prednášku vedenú predsedom Matice slovenskej JUDr. Mariánom Gešperom, zameranú na významné udalosti a osobnosti, ktoré formovali slovenskú národnú identitu v 19. storočí.

        • Volejbalový turnaj
          • Volejbalový turnaj

          • Dňa 27.1.2023 sa uskutočnil na Spojenej škole obchodu a služieb v Prešove volejbalový turnaj stredných škôl v mixe. Zmiešaný tím študentov našej školy obsadil krásne 2. miesto po jednej prehre, dvoch víťazstvách a jednej remíze - nakoľko sa hralo na 2 sety.

            Vďaka 2. miestu sa nám podarilo postúpiť do finále okresu, ktoré sa uskutoční v hale na Baštovej ulici dňa 23.02.2023, kde nás čaká veľmi silná konkurencia.

            Za obrovský úspech tiež považujeme to, že nášho študenta Ivana Naďa si počas volejbalového turnaja "vyhliadol" volejbalový klub VK Mirad Prešov a v súčasnosti už absolvuje svoje prvé tréningy v tomto klube.

            Dievčatá, chlapci... blahoželáme a želáme veľa zdaru na okrese!

        • Stredoškolská odborná činnosť
          • Stredoškolská odborná činnosť

          • “SOČ”ky sú úspešne obhájené. Veľa stresu, ale zároveň veľká skúsenosť. Prvé veľké vystúpenie pred odbornou komisiou a triedou plnou spolužiakov. Prelúskali sme sa matematikou, ekonomikou, biológiou, hotelierstvom, psychológiou, či právom. Práca študentov na záverečných prácach SOČ sa považuje za výnimočnú práve tým, že sa výrazne podieľa na odbornom, osobnostnom a profesijnom rozvoji žiakov. Rozširuje im obzory a prináša nové vedomosti…

            Počas prehliadky prác SOČ žiakov Súkromné bilingválne gymnázium, Solivarská 28, Prešov sme mali možnosť priam dotknúť sa množstva zaujímavých tém, ktoré boli bravúrne spracované a obhájené.

            Každá súťaž má však svojho víťaza a my sme mali tú česť už tradične odovzdať finančnú odmenu a pamätný diplom študentom, ktorí obsadili prvé tri priečky najlepšie hodnotených prác.

            1. Laura Mária Demčáková - Tvorba vlastnej básnickej zbierky
            2. Alex Gürtler - Riadenie úspešnej firmy so zameraním na kvalitu služieb v rekreačnej oblasti Domaša
            3. Jakub Halek - Terafomácia

            Blahoželáme a držíme palce na obhajobách v ďalších kolách!

        • Lyžiarsky kurz v Bachledovej doline
          • Lyžiarsky kurz v Bachledovej doline

          • V dňoch 30. januára až 3. februára 2023, sa 33 žiakov našej školy zúčastnilo lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu. Výber ubytovacieho zariadenia situovaného v Monkovej doline v tichom prostredí s nádherným výhľadom na hrebene Belianskych Tatier, sa ukázal ako výborný. Svoje lyžiarske schopnosti žiaci počas celého týždňa zdokonaľovali v lyžiarskom stredisku Bachledovej doliny. Okrem lyžovačky relaxovali v saune a venovali sa aj spoločenským aktivitám - zábava nesmela chýbať. V závere kurzu žiaci úspešne absolvovali preteky v slalome. Všetci žiaci Súkromnej spojenej školy European English School absolvovali kurz bez ujmy na zdraví, bez zranení, ale s dobrým pocitom, že sú bohatší o ďalšiu skúsenosť. Sami sa presvedčili, že aj pár dní stačí na to, aby v sebe objavili odvahu a húževnatosť pre zimné športy.

        • 2% dane z príjmov
          • 2% dane z príjmov

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            aj tento rok môžete rozhodnúť o darovaní 2 % zaplatenej dane zo svojich príjmov. Podpora vzdelávania, výchovy a rozvoj telesnej kultúry našich detí a žiakov sa realizuje aj prostredníctvom našej ZRIAĎOVATEĽSKEJ ORGANIZÁCIE Európska vzdelávacia agentúra ELBA, n.o., ktorá sa snaží touto cestou prispieť ku skvalitneniu výchovno-vzdelávacieho procesu žiakov.

            Obraciame sa na Vás, našich priateľov a priaznivcov škôl a školských zariadení s požiadavkou o poukázanie Vášho finančného príspevku na účet Európskej vzdelávacej agentúry ELBA, n.o. Vaše presne identifikované finančné čiastky budú výlučne použité na úhradu školských, športových a voľnočasových aktivít našich žiakov.

            Darovaním 2 % zaplatenej dane z príjmov rozhodnete o hodnotnejšom a kvalitnejšom živote žiakov našich škôl a o tom, že podiel z Vašej zaplatenej dane bude využitý adresne, transparentne, efektívne a zmysluplne. Obraciame sa na Vás ešte raz s prosbou o podporu vytvárania lepších, nadštandardných výchovno-vzdelávacích podmienok.         

            Prosíme Vás o odovzdanie 2 % zaplatenej dane z príjmov.

            Z týchto finančných prostriedkov sa podporujú:

            • odmeňovanie žiakov za školskú a mimoškolskú  športovú činnosť, 
            • vecné ceny v rôznych záujmových súťažiach a mnohé iné aktivity.
            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole,
            • skvalitnenie vybavenia školy modernou technikou,
            • kontinuálna inovácia IT techniky,
            • pobyty v prírode, turistické aktivity, 
            • jednodňové pobyty na rôznych súťažiach, olympiádach,

            Ak sa rozhodnete podporiť našu organizáciu, Vaše rozhodnutie bude správne a podporíte naozaj dobré činy, za čo Vám úprimne ďakujeme.

             

            Ing. Emil Blicha, v. r.
            gen. riaditeľ EEA ELBA, n.o.

             

            Názov: Europska vzdelávacia agentúra ELBA, n.o.

            Adresa: Solivarská 28, 080 05 Prešov

            IČO: 45731047

            Č. reg. NCRpo: 16522/2022

            Právna forma: Nezisková organizácia poskytujúca všeobecne prospešné služby

            IBAN číslo účtu: SK 62 0200 0000 0026 8019 2251

            Kód banky: 0200 (Všeobecná úverová banka, a.s.)

        • Oznam pre stravníkov
          • Oznam pre stravníkov

          • Zmena cenových stravovacích kalkulácií a mesačných platieb:

            Na zabezpečenie výroby jedál a nápojov v zariadeniach školského stravovania je okrem plnenia odporúčaných výživových dávok, zásad pre zostavovanie jedálnych lístkov, dodržiavania materiálno - spotrebných noriem dôležité aj stanovenie výšky príspevku zákonného zástupcu dieťaťa alebo žiaka na nákup potravín na jedno jedlo.

            Uvedené zmocnenie vyplýva pre MŠVVaŠ SR nadobudnutím účinnosti zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            Vzhľadom na skutočnosť, že v rámci Slovenskej republiky sú rozdielne cenové relácie v dodávkach potravinových komodít, z ktorých sa strava v zariadeniach školského stravovania pripravuje, MŠVVaŠ SR pre stanovenie výšky príspevku na stravovanie uvádza rozpätie finančných pásiem, na základe ktorých riaditelia škôl, školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti miestnej štátnej správy a zriaďovatelia (obce, samosprávny kraj) všeobecne záväzným nariadením stanovili novú výšku príspevku za stravovanie v školskej jedálni.

        • Jedna z piatich z celého Slovenska
          • Jedna z piatich z celého Slovenska

          • "Nie je to tak dávno, čo si mi poslala svoj skvelý motivačný list. A keď poviem, že bol skvelý, tak na to mám dôvod... Po prečítaní všetkých motivačných listov, ktoré pristáli v mojej mailovej schránke, som vybrala 5 Dofákov, ktorí budú na meetingu reprezentovať Slovensko. Tvoj list bol medzi nimi, takže touto cestou by som Ti chcela veľmi poblahoželať k výberu!" 

            Takto zneli prvé slová, ktoré pristáli do mailovej komunikácie našej maturantke, piatačke "dofáčke" Klaudii Imrichovej.

            Národná kancelária v Bulharsku oslovila "DofE" Slovensko s fantastickou ponukou. Už budúci týždeň plánujú zorganizovať 5-dňové stretnutie DofE absolventov spojené s krátkym školením, priamo v Bulharsku. Obrovskou výhodou tohto stretnutia je, že financovanie bulharská strana do veľkej miery zabezpečí zo zdrojov Erasmus mobility, z ktorých pokryje výdavky na cestovné náklady, stravu aj ubytovanie.

            Päťdňové školenie bude zamerané na témy súvisiace s tým, ako si vybudovať svoje pracovné a vzdelávacie portfólio a na zručnosti a kompetencie v oblasti neformálneho vzdelávania a učenia. Vďaka svojmu motivačnému listu bude Klaudia súčasťou "DofE" meetingu, ako jedna z 5 Dofákov, ktorí budú reprezentovať Slovensko. Okrem motivačného listu pri výbere reprezentantov zavážili aj aktivity, ktoré Klaudia ako Ambasádorka Súkromnej spojenej školy European English School vykonávala pre svoju komunitu Dofákov.

            Klaudi, blahoželáme! Sme na teba hrdí....

        • Kritériá prijímacích skúšok
          • Kritériá prijímacích skúšok

          • Podmienky prijímacieho konania do 1. ročníka 5 – ročného bilingválneho štúdia Súkromnej spojenej školy European English School pre školský rok 2023/2024.

            Prijímacie konanie na Súkromnú spojenú školu European English School, organizačnú zložku Súkromné gymnázium, v študijnom odbore 79 02 J 74 gymnázium bilingválne štúdium sa koná v súlade so zákonom č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Predpoklady prijatia na vzdelávanie sú v súlade s § 62 ods. 3 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Do prvého ročníka päťročného vzdelávacieho programu môže byť prijatý uchádzač, ktorý získal primárne vzdelanie podľa §16 ods. 3 písm. a) školského zákona a v príslušnom školskom roku úspešne ukončil ôsmy ročník vzdelávacieho programu základnej školy a splnil podmienky prijímacieho konania alebo získal nižšie stredné vzdelanie podľa §16 ods. 3 písm. b) a splnil podmienky prijímacieho konania.

            Prijímacie skúšky je povinný/á vykonať každý/á žiak/žiačka, ktorý/á zaregistruje prihlášku na Súkromnej spojenej škole European English School, Solivarská 28 v Prešove do 20. marca 2023.

            • I. termín prijímacej skúšky je 2. mája 2023
            • II. termín prijímacej skúšky je 11. mája 2023

            Pozvánka na prijímaciu skúšku bude zaslaná najneskôr 5 dní pred konaním skúšok na adresu zákonného zástupcu uvedenú v prihláške, s uvedením začiatku prijímacej skúšky a ďalších organizačných pokynov.

            Forma prijímacích skúšok: talentová skúška

            Talentová skúška sa skladá z dvoch častí:

            • písomná časť – test (gramatický test a počúvanie) z anglického jazyka (100 bodov)
            • ústna časť – konverzácia v anglickom jazyku (50 bodov)

            Obsah a rozsah prijímacej skúšky: podľa štátneho vzdelávacieho programu pre 2. stupeň základnej školy ISCED 2.

            Kritériá na úspešné vykonanie prijímacej skúšky:
            Uchádzač/uchádzačka úspešne vykonal/a prijímaciu skúšku, ak dosiahol/a súčet bodov z písomnej a ústnej časti skúšky minimálne 75 bodov.

            Kritéria na prijatie na štúdium:
            Uchádzačom, ktorí úspešne vykonajú prijímacie skúšky z anglického jazyka sa do celkového hodnotenia započítava:
            • Za prospech zo ZŠ – priemer 1,00 = 10 bodov, priemer do 1,5 = 5 bodov. Deviataci: 7., 8. ročník – druhý polrok, 9. ročník – prvý polrok. Ôsmaci: 6., 7. ročník – druhý polrok, 8. ročník – prvý polrok. V prípade slovného hodnotenia bude takéto hodnotenie prevedené na známky.
            • Za umiestnenie na 1. – 3. mieste okresného kola z predmetových olympiád u deviatakov v 8. a 9. ročníku, u ôsmakov v 7. a 8. ročníku = 10 bodov.
            • Za umiestnenie na 1. – 3. mieste na úrovni kraja a vyšších kôl u deviatakov v 8. a 9. ročníku, u ôsmakov v 7. a 8. ročníku = 20 bodov.

            Umiestnenie musí byť doložené kópiou diplomu resp. osvedčenia o umiestnení spolu s prihláškou, najneskôr do začatia prijímacej skúšky. Do celkového hodnotenia sa započítajú umiestnenia najviac v dvoch rôznych súťažiach. Každá súťaž v jednom školskom roku sa započíta iba raz s najvyšším dosiahnutým umiestnením.

            Určenie poradia uchádzačov:
            a) výsledky prijímacej skúšky
            b) študijné výsledky
            c) výsledky v predmetových olympiádach

            Určenie poradia uchádzačov v prípade rovnosti bodov:
            a) vyšší počet bodov za prijímaciu skúšku
            b) vyšší počet bodov za písomnú časť
            c) vyšší počet bodov za ústnu časť
            d) vyšší počet bodov za študijné výsledky
            e) vyšší počet bodov za predmetové olympiády
            f) zmenená pracovná schopnosť (§ 67 ods. 3 zákona č. 245/2008 Z.z.), uchádzač pripojí k prihláške vyjadrenie všeobecného lekára o schopnosti študovať zvolený odbor výchovy a vzdelávania

            Uchádzači, ktorí sa zo závažných dôvodov nemôžu zúčastniť na prijímacej skúške, sú povinní zdôvodniť neúčasť riaditeľovi školy najneskôr v deň konania skúšok do 08:00 hod. Po priznaní závažných dôvodov bude uchádzačovi určený náhradný termín.

            Výsledky prijímacích skúšok budú zverejnené na internetovej stránke školy a vo vestibule školy v termíne, ktorý určí MŠVVaŠ SR.

        • Bessenyeiho kapustnica
          • Bessenyeiho kapustnica

          • Už tradične sa zamestnanci škôl stretli v mesiaci január na novoročnej kapustnici v priestoroch Elpark Elbaci. Táto akcia škôl a školských zariadení pod značkou ELBA, je pomenovaná po jednom z prvých učiteľov škôl, pána Bessenyeiho, a teda dostala pomenovanie Bessenyeiho kapustnica.

            Večer bol obohatený o krátky kultúrny program, v ktorom vystúpili deťúrence našich pedagógov, obhliadli sme sa do histórie tejto tradičnej akcie a vypočuli si veselé veršovačky na školy ELBA. Samozrejme, na stoloch nesmela chýbať novoročná kapustnica, šalát a rezne.

            Bessenyeiho kapustnica v nás opäť zanechala príjemné pocity a nezabudnuteľné spomienky.

        • Vianočné reminiscencie
          • Vianočné reminiscencie

          • Kedysi boli Vianoce raz za rok, dnes sú už každú chvíľu... Možno je to rýchlejšou dobou, možno tým, že sme zavalení povinnosťami a Vianočnou horúčkou už od začiatku nového školského roka.

            Ešte že máme našich žiakov...

            Každý svetielkujúci vianočný stromček im očná rozsvieti ako hviezdičky. Ich čisté vnímanie podstaty týchto sviatkov nás prinúti zastaviť sa a spomenúť si na naše detské časy a tešiť sa z Vianoc spolu s nimi. Ani nás v škole samozrejme Vianoce neobišli. Krásne ozdobené stromčeky, snehové vločky a zvončeky, krásne ručne vyrobené výrobky, ktoré sme aj tento rok hrdo ponúkli na vianočnej tržnici.

            Na VIANOČNÝCH REMINISCENCIÁCH sa dnes tancovalo, spievali sa krásne tradičné koledy a piesne... všetci sme si spoločne vychutnali pohodu a príjemné spoločné chvíle ktoré ku sviatkom radosti neodmysliteľne patria.

            Teraz nám už ostáva jediné...

            zaželať vám ŠŤASTNÉ A VESELÉ SVIATKY, Merry Christmas... hou, hou, hou.

        • Návšteva seniorov na Cemjate
          • Návšteva seniorov na Cemjate

          • Žiaci a študenti našej školy spríjemnili počas mesiaca december predvianočné chvíle vinšami, koledami a spevom seniorom bývajúcim v dome dôchodcov na Cemjate.

        • Vianočný volejbalový turnaj o PUTOVNÝ POHÁR
          • Vianočný volejbalový turnaj o PUTOVNÝ POHÁR

          • Už každoročne je na našej škole zvykom, že sa koná vianočný volejbalový turnaj, ktorý sa práve dnes odohral v priestoroch našej veľkej telocvične. Obľúbený vianočný volejbalový turnaj "O PUTOVNÝ POHÁR SSŠ EES" sa niesol v priateľskej atmosfére, ale nikto nikomu nedaroval žiadny bod zadarmo. Víťazný tím si okrem trofeje odniesol aj víťazstvo nad tímom pedagógov Súkromnéj spojenej školy European English School. Víťazom srdečne blahoželáme a o rok sa tešíme na opätovné stretnutie pri volejbalovej sieti.

        • e-turnaj FIFA
          • e-turnaj FIFA

          • Návraty do predvianočného e-turnaja FIFA medzi žiakmi Súkromnej spojenej školy European English School. 

            Vyhodnotenie: prvé miesto 4.EA - gymnázium, druhé miesto 8.A - základná škola, tretie miesto 2.EA a 1.EB - gymnázium.

            Ďakujeme Študentskému parlamentu za organizáciu prvého e-športového turnaja. 

        • Vianočná "mini" tržnica
          • Vianočná "mini" tržnica

          • Vianočná tržnica v Súkromnej spojenej škole European English School v mesiaci december nesmie chýbať. Dnes sa rozcvičovňa našej školy premenila na "vianočnú tržnicu" plnú krásnych vianočných dekorácií a dobrôt. Ponúkala výrobky, ktoré vznikli v rukách žiakov, družinárov, učiteľov a samozrejme nesmela chýbať ani spolupráca rodičov a priateľov školy. Návštevníci tržnice si mohli vybrať spomedzi unikátnych hand-made vianočných ozdôb, i pochúťok typických pre obdobie Vianoc. Čas v takejto príjemnej atmosfére ubehol veľmi rýchlo a žiakom sa podarilo čo-to prihodiť do ich triednych kasičiek. Každému, komu sa podarilo tržnicu navštíviť a podporiť žiakov SSŠ EES, ďakujeme.

        • Vyhodnotenie súťaže - Vianočný stromček
          • Vyhodnotenie súťaže - Vianočný stromček

          • Školský parlament Súkromnej spojenej školy European English School uplynulý týždeň vyhlásil SÚŤAŽ o najkrajší🎄stromček triedy. Všetky triedy základnej školy a gymnázia sa viac, či menej do súťaže zapojili. V súťaži sa však hodnotilo niekoľko atribútov ako kreativita, náročnosť prevedenia a v neposlednom rade aj design. Komisia to mala náročné, ale nakoniec sa predsa len podarilo vybrať. Siedmakom našej základnej školy a prvákom nášho gymnázia srdečne blahoželáme.

          • Školské kolo olympiády ľudských práv

          • Dňa 7.12.2022 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády ľudských práv.

            Víťazom sa stal Daniel Potyčný, žiak IV.EA triedy. Srdečne blahoželáme a držíme palce na krajskom kole OĽP vo februári 2023.

          • 16 dní aktivizmu...

          • Aj naša škola sa zapojila do 16 dní aktivizmu proti násiliu páchanému na ženách (25.11. - 10.12.). Občianske združenie EsFem, ktoré zastupovala doc. Monika Bosá pripravilo pre naše študentky a študentov workshopy na tému Zdravé vzťahy bez násilia. Študentky a študenti mali možnosť diskutovať o tom, čo vo vzťahu považujú za zdravé a nezdravé, identifikovali vlastné predstavy o partnerskom vzťahu a hľadali piliere zdravého vzťahu a riziká, ktorým sa chcú vyhnúť.

            Workshopy boli realizované ako súčasť projektov DGV010006 - Únik zo (spolu)závislosti a DGV01005 - Rodová rovnosť pre rómske komunity. Projekty sú realizované s podporou Nórskych fondov a spolufinancované zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Spoločným úsilím k inkluzívnej Európe.

    • Kontakty

      • Súkromná spojená škola European English School, organizačná zložka Súkromné gymnázium
      • Sekretariát: Pevná linka: 051/771 32 63 Mobil: +421 948 134 538 Vrátnica školy: +421 950 462 455
      • Solivarská 28, 080 05 Prešov Slovakia
      • IČO: 42384010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje